Meny
Historikk, Bilder & Forside
Hetlandsgata 9 4344 Bryne
Telefon: 40479656 Send oss e-post
Redaktør: Ole Christian Wold Haavik
Jæren Bluesklubb - «Norges Høyeste Bluesklubb» - fyller 5 år - Lørdag 9. februar

Lørdag 9. februar 2019 blir det 5-års Jubileumsfest i Høghuset på Bryne. Denne lørdagen feirer vi oss selv, våre lojale medlemmer og alle publikummere som har støttet opp om klubben de første 5 årene. Vi ønsker velkommen til en heidundrende kveld med vorspiel, hovedkonsert og nachspiel i Høghuset på Bryne. Dette blir som en «minifestival» å regne, med 4 band og 6 timer musikk i 2 etasjer.   

Vorspiel i 18. etasje.

Her vil duoen Daniel Trustrup Røssing og Kjartan Edvardsen holde et forrykende show, som de kaller «En hyllest til Chuck Berry»  Pianist og vokalist Daniel Trustrup Røssing, fra Skogn, har spilt mer enn 100 konserter sammen med Chuck Berry, den stor stilskaperen innen rock ’n’ roll-musikken. Daniel har i dag et kjent navn gjennom sine opptredner med egne prosjekter, Jolly Jumper & Big Moe og med en rekke andre artister innenfor norsk blues, jazz og roots. Kjartan Edvardsen, gitar og vokal, kommer opprinnelig fra Narvik har siden slutten av 70-tallet vært en ringrev i bluesmiljøet i Nord-Norge. De siste årene har han gjort seg bemerket med sine forskjellige prosjekter på klubber og festivaler i Trondheimsområdet, og han er også en svoren Chuck Berry-fan. «En hyllest til Chuck Berry» tar for seg et bredt spekter av rockelegendens musikk og er også innom Berrys inspirasjonskilder. Publikum vil få presentert et knippe av Berrys fengende låter, krydret med Daniel sine anekdoter fra livet på veien med rockekongen.

Festkonsert i 2. etasje.

Time kommune sin kultursjef Trond Lie, vil kaste glans over arrangementet og stå for den høytidelige åpningen av 5-års festen.

Festkonserten vil være i to bolker, der første band ut er den tyske trioen Chris Kramer & Beatbox’n’ Blues. Denne innovative trioen er dedikert til å blåse nytt liv i den ærverdige gamle bluessjangeren. Den litt ville idéen om å kombinere to gitarer, vokal og munnspill med et element fra en helt annen stil, Beatbox, fungerer rett og slett meget bra. Det blir noe helt spesielt og annerledes når gitarer og munnspill smelter sammen med beatbox, og havner i samme spor. Noen ganger som tradisjonell blues, noen ganger funky og groove-orientert, noen ganger rått og elektrisk og noen ganger mykt og akustisk med mye følelse. Trioen består av meget dyktige musikere. Og når de betingelsesløst elsker å utøve sitt håndtverk på scenen, gir det utslag i herlig musikk og et like overrasket og entusiastisk publikum hver gang. Chris Kramer har med seg Beatboxer Kevin O’Neal og Sean Athens på gitar.  

I andre del av konserten får vi besøk av den ubestridte kongen av nordnorsk blues, Geir Bertheussen, og dronningen av nordnorsk rhytm ’n’ blues og soul, Marith Endresen. Sammen har de startet et nytt og friskt bandkonsept under navnet Royal Arctic Blues & Soul Revue. Geir Bertheussen har 30 år på veien i bluesens tjeneste, 5 plateutgivelser og nye på gang. Bluesentertaineren er fortsatt meget aktiv og turnerer landet med sin GB Bluesexpress. Han skal med dette bandet representere Norge under European Blues Challenge 2019 på Azorene. Dette kalles også for Europamesterskapet i blues. Mighty Marith Endresen har fortsatt, etter 40 år på veien, sitt hjerte i rythm ’n’ blues og soul. De som har hørt henne vet at hennes tolkninger er særegne og leveres med et uttrykk som oser av solid kvalitet og tilstedeværelse. Både Geir og Marith er frodige personligheter med et saftig språk og dype røtter i arktisk kultur. Med seg har de Trond Hansen på bass, Hans Isaksen på gitar, Øyvind Vassli på gitar og Marcus Lewin på trommer.  

Nachspiel i 18. etasje.

Eric Slim Zahl avslutter kvelden i 18. etasje. Eric er mest kjent som frontfigur i bandet Eric Slim Zahl & The South West Swingers. Bandet vant i 2016 European Blues Challenge, og har siden da turnert i Norge så vel som i store deler av Europa, med stor suksess. Eric er også godt kjent som soloartist og i duo. Med sitt konsept Eric Slim Zahl Unplugged vil han, sammen med Kurt Nordbø på cajon, sørge for en strålende avslutning på kvelden, med en miks av blues og sanger med høy allsangfaktor.

Vorspiel 18. etg. Daniel Røssing og Kjartan Edvardsen: En hyllest til Chuck Berry

Hovedkonsert 2. etg.  Chris Kramer Beatbox’n’ Blues

Hovedkonsert 2. etg.  Royal Arctic Blues & Soul Revue

Nachspiel 18. etg.  Eric Zahl unplugged 

Mat forhåndsbestilles hos: booking@vidsynbryne.no

Overnatting med rabatt hos Jæren hotell oppgi kode "Jære0902".

Enkeltrom inkl. frokost kr 695,- Dobbeltrom inkl. frokost kr 895,-   

20 års aldersgrense.Gratis adgang for ledsager

Mat, alle rettigheter.

Adkomst/kollektivtransport: Like ved buss- og togstasjon.

Billetter på GoTicket